UNGDOMSBEDRIFT, FRIOMSORG OG FENGSEL

Ålesund fengsel, Møre og Romsdal friomsorgskontor og en ungdomsbedrift har inngått et samarbeid som skaper samfunnsmessige fordeler, både med tanke på bærekraft gjennom gjenbruk og hensiktsmessig aktivitet.

De innsatte i Ålesund fengsel har i flere år produsert tennruller av aviser og voks. Tidligere ble tennrullene pakket i papirposer, men arbeidsdriften ønsket et mer miljøvennlig alternativ. Fengselet etablerte et samarbeid med JACU kaffebrenneri og ungdomsbedriften UB RESIREST på Borgund vidaregåande skole, og som følge av dette kom idéen om å sy store kaffebønne-sekker om til mindre poser til tennrullene. UB RESIREST har stått for produktutvikling og opplæring av domfelte, og kaffebrenneriet skaffer sekker som ellers ville blitt levert som avfall.

Møre og Romsdal friomsorgskontor har ønsket seg en tilpasset aktivitet som kunne gjennomføres på friomsorgskontoret for domfelte med samfunnsstraff. Ålesund fengsel kunne endelig legge til rette for dette ved å kjøpe inn symaskin til friomsorgskontoret. Tennrullene blir fortsatt produsert av fengselets innsatte, men gjenbruksposene blir sydd og pakket på friomsorgskontoret, og deretter leveres det ferdige produktet tilbake til fengselsbutikken Prisonmade Ålesund for salg.

Ungdomsbedriften UB RESIREST fikk som følge av dette nylig en flott 2. plass i fylkesmesterskapet «Beste yrkesfaglige ungdomsbedrift».Formålet med UB RESIREST er å utvikle samarbeidsstrukturer mellom flere aktører, med fokus på gjenbruk og en tilpasset aktivitet for domfelte.

– Dette har vært utviklende og lærerikt for alle involverte parter. Ålesund fengsel takker våre samarbeidspartnere, og spesielt UB RESIREST for deres velvillighet og gode arbeid. De har all grunn til å være stolt av prosessen og resultatet. Tusen takk for et flott produkt, og gratulerer med sølv-plassen, sier Tore Hareide, verksbetjent i Ålesund fengsel.
Les mer på Kriminalomsorgen sin facebookside: https://www.facebook.com/Kriminalomsorgen

Hopp rett ned til innholdet