Om Prisonmade Ålesund

Midt i Ålesund sentrum har Ålesund fengsel stått siden det stod ferdig 1864. Til tross for sin høye alder og lange historie er det gule murbygget fortsatt like flott, grunnet godt vedlikehold. Her soner 27 innsatte sine dommer under høyt nivå av sikkerhet. 

Ålesund fengsel har et godt samarbeid med næringslivet i Ålesund og omegn som bestiller profileringsmaterialer og produkter fra verkstedene. Fengselet har også en egen skoleavdeling som drives i samarbeid med Borgund videregående skole. Avdelingen tilbyr undervisning og signerer praksisattester fra arbeidserfaringen de tilegner seg gjennom verkstedene i arbeidsdriften. 

Trevareverkstedet og mekanisk verksted utgjør den største delen av arbeidsdriften i Ålesund fengsel. Her får innsatte opplæring innen teknikk og industriell produksjon, tre teknikk , overflatebehandling og montering. Opplæringen resulterer i en rekke kvalitetsprodukter etter standard mål . Blant produktene som lages er våre populære rastebenker og bord i impregnert materialer, spisebord og sofabord med stålunderstell. Av småvarer produseres det skjærefjøler, syltepresse, Sunnmørsfjøla, vedstabler, meisebollehus.

Se alt fra Prisonmade nasjonalt her!

Hopp rett ned til innholdet