Informasjon om innsettelse

Her finner du nyttig informasjon vedrørende innsettelse i Ålesund fengsel. Klikk på pilene for å lese mer om aktuelt emne.

Fengselet ligger midt i sentrum av Ålesund. Adressen er: Kipervikgata 16, 6003 Ålesund. Fengselet er en stor gul bygning som grenser til gatene: Kipervikgata, Rådstugata, og Keiser Wilhelms gate.

Den innsatte må ha med seg soningsinnkalling og godkjent legitimasjon. Vi anbefaler at den innsatte tar med seg penger for eventuelt nødvendige innkjøp ved ankomst.  Den innsatte kan beholde egne klær under oppholdet, og bør ha med seg både fritidsklær og treningsklær.

Fengselets bankkontonummer er 1506 29 84470 (viktig å merke med navn på mottaker).

Den innsatte kan ta med seg toalettartikler, barberhøvel/barbermaskin, barberkrem/barbersåpe, negleklipper (ikke saks) – og uåpnet renseutstyr til kontaktlinser. Det er ikke tillatt med flytende og/eller brannfarlige toalettartikler. Den innsatte kan ha med seg inntil 10 pakker sigaretter eller 5 bokser snus i uåpnede pakninger. Alle fengsler i Norge er røykfrie innendørs. Røyking vil være tillatt i luftegården til fastsatte tider. Innsatte kan også ha med seg skrivesaker, inntil fem bøker, blader, bilder, spill, en kortstokk, en ring (giftering) og inntil 10 originale CD-er. Det er ikke tillatt å ta med noen form for mat, drikke, søtsaker eller lignende.

Hygieneartikler blir utlevert ved behov. Håndklær og sengetøy ordnes av fengselet.

Hopp rett ned til innholdet