Stor interesse under åpen dag

Det var stor interesse da Ålesund fengsel nylig arrangerte åpen dag. Over 400 personer besøkte fengselet, av disse var det omtrent 100 barn og unge. Mange lokale politikere kom også innom, flere for første gang.

Det ble omvisning i besøksavdelingen, på utvalgte celler i celleavdelingen og på arbeidsdriften. Barna fikk også hilse på fengselets nye maskot, Teo, som hadde med små gaver.

Fengselsbetjent Didrik Gulbrandsen demonstrerte utstyr som blir brukt i forbindelse med celleaksjon og pågripelse.

Utenfor fengselet hadde Prisonmade Ålesund produktsalg og nylansering av nye utemøbler. De nye utemøblene er designet av Tanja Olsen Arts, som også har arbeidet med det nye aktivitetsrommet/biblioteket i fengselet; Det tredje stedet (Ålesund bibliotek).

Gode samarbeidspartnere sørget for servering: Ungdom i oppdrag, YWAM Ålesund, solgte kaker og kaffe, og kaffen var sponset av kaffebrenneriet JACU. Inntekten fra salget går til aktiviteter som blir arrangert i fengselet. Til høsten skal ungdommene, i samarbeid med Borgund vidaregåande skole, starte opp med kafé (baristakurs) og fotoworkshop som et tilbud til innsatte og domfelte. Ungdom i oppdrag leverer også hjemmebakt kake på den enkelte innsattes bursdag

Inne på parolerommet hadde fengselets samarbeidspartnere stands: Røde Kors Aalesund visitortjeneste, Frelsesarmeen Ålesund / Stedet Ålesund og ungdomsbedriften UB Resirest fra Borgund VGS. Møre og Romsdal friomsorgskontor stilte også opp. Ungdomsbedriften og friomsorgen fikk presentert hvordan de har utviklet restmaterialer av kaffebønnesekker fra kaffebrenneriet Jacu. Sluttproduktet er tennrull-poser til tennrullene som blir produsert på friomsorgens verksted og i fengselet.

Dette ble en hyggelig dag som vil bli gjentatt – åpen dag er også arrangert tidligere og har nå blitt en tradisjon.

Sjekk ut kriminalomsorgens facebook side https://www.facebook.com/Kriminalomsorgen

Hopp rett ned til innholdet